Raadhuisplein 2
6861 GT Oosterbeek
Nederland

026-3390716
info@grandcafeoosterbeek.com

Over ons

 

 

Metamorfose

 

De lunchroom heeft een metamorfose ondergaan.

De lunchroom heeft een metamorfose ondergaan, maar de kenmerkende sfeer is gebleven sinds de tijd dat Toos Ockers 20 jaar geleden de exploitatie op zich nam. Ze begon met haar toenmalige man en haar dochter Kim in 1997 met de lunchroom. “Vanaf het begin konden we onze gasten een uitgebreide kaart aanbieden,’’ vertelt Kim. We besloten om het allemaal wat grootser op te zetten.’’ Zo ontstond het idee om er een Grand Café van te maken dat ook in de avonduren open is. In 2010 vond een grootse verbouwing plaats. Het interieur kreeg een moderne uitstraling die ook aantrekkelijker was voor een jonger publiek.

Daarnaast trekt het Grand Café ook groepen en mensen die een zakelijk diner met collega’s of klanten willen houden. In de echte seizoenstijd komen bovendien veel passanten of mensen op bezoek die verblijven in hotel of camping in de omgeving. Ze kunnen dan gebruik maken van het fraaie terras dat ideaal ligt in de bezonning. Het terras aan de voorzijde kan ook met heathers verwarmd worden zodat men tot laat van het terras gebruik kan maken om lekker buiten te zitten. Gunstig is ook de ruime parkeergelegenheid pal naast het Grand Café op het Raadhuisplein “We krijgen ook veel verzoeken van mensen die het café willen afhuren voor besloten feesten en partijen, dit valt altijd te bespreken,’’ zegt Kim

Het huiskamergevoel

 

“Al toen we begonnen, en nog altijd, willen we de mensen vooral dat huiskamergevoel meegeven,’’vertelt Kim “Dat iedereen zich welkom en ook echt een beetje thuis voelt.’’Mijn Moeder Toos is altijd een sociaal persoon geweest, die veel aandacht had voor mensen. Dat wordt gewaardeerd, het geen blijkt uit de uitgebreide kring van vaste gasten waarover Grand Café Oosterbeek beschikt.

“Sinds de verbouwing in 2010 is er veel nieuw en vooral jonger publiek bijgekomen,’’ vertelt Kim.“Dat was ook het idee achter de verbouwing tot Grand Café. We wilden een breder publiek trekken. Daarnaast blijven uiteraard de vertrouwde Oosterbeekse gasten gewoon welkom.’’ Het oude vertrouwde publiek komt bijvoorbeeld nog altijd langs op donderdagochtend als het markt is op het Raadhuisplein. Sinds het overlijden van Toos Ockers in 2014 is dochter Kim de kracht achter het goed lopende bedrijf. Toos is nog steeds een groot gemis in haar Toko zoals ze het zelf altijd noemde verteld een vaste gast. Mijn moeder waakt over mij en het bedrijf”verteld Kim “We hebben een ontzettend goed keukenteam onder leiding van kok Boudewijn ,’’ zegt Kim.